Hier 2 recepten om aardbeien lekker te kunnen serveren.

 

Recept 1: aardbeien gedipt in chocola

 

Ingrediënten:

 

-een bak aardbeien.

-ongeveer 150 gram melk en/of 150 gram pure chocolade

 

Neem voor gewassen aardbeien. Droog ze goed af,want er mag geen water bij komen want anders wordt de chocola een soort pasta. En dan kun je de chocola niet meer gebruiken. Voor een mooi resultaat moeten de aardbeien even groot zijn. Breek 100 gram melk en/of pure chocolade in stukjes. Neem een pan met gekookt water en zet daar een kom op met de stukjes chocola erin. Laat het smelten. Pas op dat er geen water in de kom van de chocolade komt. Als het is gesmolten haal je de bak met chocola eruit. Voeg dan de 50 gram chocolade toe. Laat dat smelten bij de andere chocola. Doop voorzichtig de aardbeien in de kom met chocolade. Leg ze op een vel bakpapier laat ze drogen, maar niet in de koelkast. Als het leuker wil laten lijken doe je de aardbeien in een cupcakevormpje.

 

 

Recept 2: aardbei taart

 

Ingrediënten:

 

-1 grote taartbodem voor zoete aardbeien.

-500 ml banket bakkers room

-500 gram gehalveerde aardbeien zonder het groene

-aardbeienjam

 

1. Vul de afgekoelde taart bodem met banket bakkers room. 2. 2. Bedek de bodem met aardbeien.

3.Verwarm de jam kort in de magnetron zodat het smeerbaar wordt.                                       

4. bestrijk de bovenkant van de aardbeien met een beetje jam dan gaan de aardbeien glanzen

 

Tip: je kan deze taart ook maken met ander fruit.